Sensorisch onderzoek - Getrainde panels Sensorisch onderzoek
Getrainde panels
Sensorisch onderzoek - Consumentenpanels Sensorisch onderzoek
Consumentenpanels
Chemisch-analytische karakterisering Chemisch-analytische karakterisering
Fysische karakterisering

Experts@Taste

Wat ?

Experts-at-taste.eu is het nieuwe, digitale platform waar informatie gevonden kan worden over diverse organisaties, instellingen en bedrijven die werken rond organoleptisch onderzoek. Bij organoleptisch onderzoek wordt de invloed van voedingsaspecten op de zintuigelijke waarnemingen onderzocht zoals smaak, aroma, mondgevoel en textuur.

Het platform is een verzameling van zowel commerciële als niet-commerciële initiatieven.

Voor wie ?

Het platform zal vrij toegankelijk zijn voor zowel KMO's en grotere ondernemingen in de voedingssector als voor onderzoeksinstellingen en andere organisaties.

Waarom ?

Lekkere en kwaliteitsvolle producten leveren is zowat de kerndoelstelling van de bedrijven uit de voedingsindustrie. Een belangrijk onderdeel hiervan is het in kaart brengen van enerzijds de sensorische eigenschappen van producten en anderzijds van de voorkeuren van de consument. En dat is nu net waar het in organoleptisch onderzoek om draait. Doelstelling van dit platform is om bedrijven en andere organisaties wegwijs maken in de wondere wereld van organoleptisch voedingsonderzoek en dit onderzoek te stimuleren in Vlaanderen.